Dagens trafikspørgsmål

Spørgsmålet er i al sin enkelthed:

Du kommer kørende på den indre ringgade i Århus. Du ser et indfletningsskilt noget længere fremme, hvor de 2 baner bliver til én. Hvad gør du:

 

  1. Nu du har opdaget skiltet langt fremme og du skynder dig derfor at trække ind i den vognbane, der jo kan komme forbi forhindingen om de 250 meter og et lyskryds, så du ikke skal til det senere site internet. Du ser det ikke som noget problem at den vognbane du trækker over i er besat af trafikanter der ikke forventede den handling og de bliver nød til at holde tilbage mens du møver ind. Du skaber derved en lang kø i den vognbane du er trukket over i (som jo ikke er dit problem – du er jo forholdsvist langt fremme) og lader ellers god asfalt gå til spilde.
  2. Du venter med at lave en sammenfletning til det er nødvendigt og udnytter dermed den ellers sparsomme mængde Ringgade bedst muligt og opnår en mere flydende trafik.

Spørgsmålet er enkelt, men svaret er åbenbart supersvært at svare korrekt på :-(