Der har været en del snak om en såkaldt Kultur Kanon, hvor en flok mere eller mindre kendte folk fra det danske kulturliv fik til opgave at finde de bedste kultur værker i forskellige kategorier, der er lavet i danmark igennem tiderne.
Et par af mine fætrer sammensatte den 23/8-2003 en mad kanon – Samme formål: Find de bedste danske retter.
- Gule ærter med pølse og flæsk
- Forloren hare
- Forloren skildpadde med kødboller, fiskeboller og små frikadeller
- Klar suppe med kød- og melboller og grøntsager
- And (Helstegt)
- Høns i asparges med butterdejssnitter/tarteletter
- Oksesteg med små løg (Sukker stegte)
- Hamburgerryg m. brunede kartofler og grøn spinat
- Vikingbøf
- Kogt torsk med senneps sovs
- Det kolde bord m. lune retter (ribbenssteg, tarteletter)
- Oksekød i sur/sød sovs eller kavlefrikassé
- Kogt oksebryst med pebberodssauce
- Stegt kylling (gryde eller ovn) med agurkesalat
- Culottesteg med bernaise
- Nøgleben (Stegte) med tilhørende sovs og kogte kartofler
- Flæskesteg
- Lammekøller med flødekartofler
- Medister med rødkål
- Wienerschnitzel
- Steget flæsk med persillesovs
- Skinke med løgsovs
- Hvidkålsruletter
- Kalkun (fyldt)
- Ovnstegt laks med hollandaisesauce
- Skipperlabeskobes
- Gullash med enten kartoffelmos eller alm. kartofler
- Engelsk bøf
- Bøf-bernaise
- Dansk bøf
- Frikadeller med persillesovs eller kartoffelsalat
- Fransk bøf
- Karbonader
- Koteletter
- Stroganoff med kartoffelmos
- Stegte ål
- Brændende kærlighed
- Sennepsmørbrad
- Hummer (Absolut minimum: 1kg pr. mand)
- Fiskefrikadeller
- Benløse fugle
- Biksemad med spejleæg
- Pølser med varm kartoffelsalat
- Røget makrel med persillesovs
- Mørbradbøf
- Boller i karry med ris
- Helstegt rødspætte med citronsovs/persillesovs
- Kartoffelsuppe
- Stegt bacon med stuvede kartofler
Der blev også lavet en tilsvarende liste med desserter
- Pandekager med is (hjemmelavet, begge dele)
- Mandelrand med is (hjemmelavet) og årstidens frugter
- Jordbærgrød
- Rødgrød med fløde
- Æblekage
- Citronfromage
- Trifli
- Frugter med råcreme
- Appelsindessert
- Forårslagkage med enten kaffecreme eller frosne hindbær
- Karamelrand med nougatis og karamelflødeskum
- Brændte figner i cognac med flødeskum eller is
- Ris á l’amande med kirsebærsovs
- Hjemmelavet is med chokoladesovs
- Mandelbudding med kirsebærsovs
- Årstidens bær (jordbær, hindbær osv) med mælk, sukker og fløde
- Stikkelsbærgrød med fløde
- Frugtsalat
- Koldskål med kammerjunkere
- Rabarber- suppe/grød
- Æblesuppe
- Æblegrød
Jeg kan kun være enig